i'm speaker on
SARAJEVO UNLIMITED

Peta White će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Peta White

Viši predavač na Univerzitetu Deakin

Russell Tytler će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Russell Tytler

Profesor i predsjedavajući naučnog obrazovanja na Univerzitetu Deakin

Ruth Bridgstock će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: “100 Jobs of the Future”

Ruth Bridgstock

Međunarodno priznati istraživač u oblasti zapošljavanja diplomiranih studenata

Jason Chung će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Esports"

Jason Chung

Professor of the Department of Esports, University of New Haven, Connecticut USA

Marc Huemmer će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Digital Innovation HUB by GIZ"

Marc Huemmer

Savjetnik za politiku u programu Make-IT in Africa u GIZ-u

SU / GOVORNIK

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

Lara
Fernandes

Viša menadžerica za poslovni razvoj u CISCO

Lara Noivo Fernandes je viša menadžerica za poslovni razvoj Cisco-ovog globalnog javnog sektora u EMEAR-u. Njen fokus je na podršci liderima u obrazovanju, zdravstvu i vladinim organizacijama, dok oni stvaraju održive, pametne gradove, i savjetovanju kako da imaju beneficije od EU šema za prikupljanje sredstava.

Portugalka. Govori engleski, španski, francuski, švedski i italijanski. +15 godina u inostranstvu - živjela i radila u Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji i Španiji, trenutno bazirana u Madridu.

Lara se pridružila CISCO Systems u julu 2018. kao stručnjak za Pametne gradove, i kao menadžerica poslovnog razvoja u EMEAR-u (Evropa, Bliski istok, Afrika i Rusija), koji je dio globalnog Cisco Smart+Connected Communities tima.

Ona je gotovo 10 godina radila u Royal Philips Electronics i Philips Lighting, u Briselu, Holandiji i Španiji. Prije toga je radila u Evropskoj komisiji. Karijeru je započela u međunarodnoj odvjetničkoj firmi u Lisabonu, gdje je također bila pravna savjetnica u Ministarstvu za obrazovanje u Portugalu.

Diplomirala je pravo na Katoličkom Univerzitetu u Lisabonu, gdje je također magistrirala i trgovačko/poslovno pravo. Član je Portugalske advokatske komore. Specijalizacija iz evropskog prava na Univerzitetu Fribourg u Švicarskoj. Ima diplomu iz Američkih pravnih sistema sa Pravnog fakulteta Univerziteta Roger Williams, Rhode Island, SAD.

Kako svjetska populacija migrira u urbana područja, gradovi se suočavaju s novim izazovima: saobraćajem, prenaseljenošću, zagađenjem, ograničenjima resursa, neadekvatnom infrastrukturom i potrebom za kontinuiranim ekonomskim, zelenim, inkluzivnim i održivim rastom.

Ranije, Lara je pomagala gradovima da prihvate ove nove izazove, i pomagala je zajednicama i njihovim liderima da otključaju društvene, ekonomske i ekološke beneficije od digitalnog transformacijskog puta širom EMEAR regije (Evropa, Bliski istok, Afrika i Rusija). Ona je također vodila strateška partnerstva s ključnim pružaocima Urbanih usluga i izgradila je snažni partnerski eko-sistem za razmjere u pametnim gradovima i IoT biznisima. Razvijajući, u savjetodavnom kapacitetu, dugoročne odnose s gradovima, ona također pruža ekspertizu o tome kako doći do EU sredstava (znanja stečenog dok je radila u Evropskoj komisiji) kako bi se izbalansirali lokalni i evropski projekti Pametnih gradova, kroz zemlje Evropske unije.

Ima jako veliko iskustvo u oblasti energetske efikasnosti, EE u zgradama, povezanoj rasvjeti, održivosti i u oblastima klimatskih promjena. Ona je radila u Evropskom partnerstvu za inovacije za Pametne gradova i zajednice, pokrenuto od strane Evropske komisije, gde je predstavljala direktora za strategiju i inovacije kompanije Philips. Inicijativa je pokrenuta 2012. godine i njena namjera je bila „uspostaviti strateška partnerstva između industrije i evropskih gradova u cilju razvoja urbanih sistema i infrastrukture sutrašnjice“. Od tada ona je blisko sarađivala da podrži gradove u raznoraznim zemljama da postanu pravi pametni gradovi.

GOVORNICI

Upoznajte se s našim govornicima:

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

1

DIGITALNA FABRIKACIJA – 3D tehnologije

~

Tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje - novi su prag za industriju, a po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Poslušajte šta na tu temu kažu naši govornici.

2

Play the Game with BH Telecom

~

Ovogodišnji Sarajevo Unlimited predstavlja League of Legends Gaming Turnir u saradnji sa BH Telecomom i ACKE Studiom. Na vama je da odaberete hoćete li pokazati svoje vještine na Summoner's Riftu ili pružiti podršku timovima kao gledalac tokom LIVE streama.

3

Tech Talk: Talent Pulse

~

Virgin Pulse slavi talent

Kontakt

Javite nam se

Ukoliko imate pitanja vezana za ovogodišnju temu Adaptibilnost u Novom dobu ili prijedlog za saradnju pošaljite nam e-mail i rado ćemo vas kontaktirati.