i'm speaker on
SARAJEVO UNLIMITED

Peta White će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Peta White

Viši predavač na Univerzitetu Deakin

Russell Tytler će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Russell Tytler

Profesor i predsjedavajući naučnog obrazovanja na Univerzitetu Deakin

Ruth Bridgstock će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: “100 Jobs of the Future”

Ruth Bridgstock

Međunarodno priznati istraživač u oblasti zapošljavanja diplomiranih studenata

Jason Chung će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Esports"

Jason Chung

Professor of the Department of Esports, University of New Haven, Connecticut USA

Marc Huemmer će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Digital Innovation HUB by GIZ"

Marc Huemmer

Savjetnik za politiku u programu Make-IT in Africa u GIZ-u

SU / GOVORNIK

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

Adnan
Delić

Ministar privrede Kantona Sarajevo

Rođen sam 6. oktobra 1985. godine u Doboju. Odrastao sam u Maglaju, u porodičnom domu s roditeljima, starijom sestrom i mlađim bratom. Pripadnik sam generacije koja je odrastala u dobu prije interneta, a moje djetinjstvo je ratno najranija sjećanja vežem za početak rata.  

Osnovnu školu i gimnaziju završio sam u rodnom Maglaju, a zatim nastavio studij u Sarajevu. Volio sam sport i vođen svojim željama upisao sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu. 

Moja supruga i ja upoznali smo se rano, negdje na početku studija, a već na drugoj godini sam odlučio i da se oženim. Supruga i ja ubrzo nakon vjenčanja dobili smo našu prvu kćerku, pa smo učili balansirati studentski život s roditeljstvom i obezbjeđenjem egzistencije. Priliku za prva radna iskustva pružila mi je kompanija Andrea & Giovani, poslije Andrea & Company u kojoj sam radio na poslovima prodaje i unaprijeđenja poslovanja. Ostao sam u ovoj kompaniji devet godina i zahvalan sam za iskustva koja sam stekao u tom periodu. Neprocjenjiva su. U tih devet godina uporedo sam studirao, radio i postao roditelj i drugoj djevojčici.

Skoro četiri godine, odnosno do trenutka kandidature za načelnika općine Novi Grad Sarajevo, radio sam na rukovodećim pozicijama u jednoj od poznatijih IT kompanija. U to vrijeme pohađao sam i programe edukacije u oblasti menadžmenta na Adizes Leadership Programima. 

Proteklih desetak godina počela me privlačiti ideja društvenog angažmana jer nisam želio prihvatiti beznađe, pa sam s grupom entuzijasta osnovao udruženje Fair play koje već niz godina organizuje malonogometnu ligu Fair play za odrasle i djecu, a to je ujedno prethodilo osnivanju humanitarne organizacije Dobro.ba.

Tokom svih tih godina i desetina društveno korisnih projekata izgradio sam stavove i stekao iskustva koja su mi značajno oblikovala život, tako da sam prijedlog da se politički angažiram dočekao spreman i odlučio da želim preuzeti rizik koji nosi politika.

Kao ministar privrede Kantona Sarajevo svakodnevno se susrećem s novim izazovima. Kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u Kantonu je osnovni opis mog posla i ja sam maksimalno posvećen tome da to i ostvarim.

GOVORNICI

Upoznajte se s našim govornicima:

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

1

DIGITALNA FABRIKACIJA – 3D tehnologije

~

Tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje - novi su prag za industriju, a po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Poslušajte šta na tu temu kažu naši govornici.

2

Play the Game with BH Telecom

~

Ovogodišnji Sarajevo Unlimited predstavlja League of Legends Gaming Turnir u saradnji sa BH Telecomom i ACKE Studiom. Na vama je da odaberete hoćete li pokazati svoje vještine na Summoner's Riftu ili pružiti podršku timovima kao gledalac tokom LIVE streama.

3

Tech Talk: Talent Pulse

~

Virgin Pulse slavi talent

Kontakt

Javite nam se

Ukoliko imate pitanja vezana za ovogodišnju temu Adaptibilnost u Novom dobu ili prijedlog za saradnju pošaljite nam e-mail i rado ćemo vas kontaktirati.