i'm speaker on
SARAJEVO UNLIMITED

Peta White će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Peta White

Viši predavač na Univerzitetu Deakin

Russell Tytler će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Russell Tytler

Profesor i predsjedavajući naučnog obrazovanja na Univerzitetu Deakin

Ruth Bridgstock će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: “100 Jobs of the Future”

Ruth Bridgstock

Međunarodno priznati istraživač u oblasti zapošljavanja diplomiranih studenata

Jason Chung će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Esports"

Jason Chung

Professor of the Department of Esports, University of New Haven, Connecticut USA

Marc Huemmer će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Digital Innovation HUB by GIZ"

Marc Huemmer

Savjetnik za politiku u programu Make-IT in Africa u GIZ-u

SU / GOVORNIK

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

Mersiha
Muranović

Menadžer i Koordinator u SSST

Mersiha Muranović, MBA koordinatorica programa Game Design i Development programa, te menadžerica Sarajevske filmske akademije na Univerzitetu SSST (www.ssst.edu.ba). Ima MBA diplomu sa Univerzitetu u Buckinghamu, UK. Od 2006. godine radi na Sarajevo Film Festivalu (www.sff.ba), kao asistent izvršnog producenta Festivala. Sarajevo Film Festival je prepoznat kao najveći i najutjecajniji događaj ove vrste u jugoistočnoj Evropi. Nakon dvije godine rada u najvećoj komercijalnoj TV stanici u BiH, te ostanka u radnom kadru Sarajevo Film Festivala kao asistent izvršnog producenta, gđa Muranović je 2013. godine započela rad na Filmskoj akademiji u Sarajevu Univerziteta SSST (www.sfa.ba) kao šef Ureda za produkciju. Sarajevska filmska akademija je prva privatna filmska škola u BiH i jedina filmska škola u regiji s punim nastavnim planom i programom na engleskom jeziku. Njegov program tvornice filma okupio je neke od najistaknutijih filmaša, glumaca, autora i filmskih naučnika našeg vremena, uključujući Tildu Swinton, Gusa Van Sant, GaelaGarcia Bernala, Juliette Binoche, Carlosa Reygadasa, Abela Ferrara i druge. Gospođa Muranović je 2017. godine imenovana za direktora Filmske akademije u Sarajevu. U 2019. godini gospođa Muranović je učestvovala u pokretanju nove dualne diplome (Bsc) iz dizajna i razvoja igara (https://ssst.edu.ba/page/661/gaming-program), koju su zajednički kreirali Sarajevska filmska akademija i Odsjek za računarske nauke, gdje je Univerzitet SSST još jednom preuzeo vodstvo i postao jedini univerzitet u regiji koji nudi trogodišnji dodiplomski studij iz razvoja igara. Više od toga, nudi jedinstven, globalno konkurentan program, koristeći multidisciplinarni pristup koji ispunjava i tehničke i umjetničke izazove njegove brze industrije. Partnerstvo s Primetime Productionom, jednim od najuspješnijih nezavisnih studija za produkciju igara i filmske animacije u ovom dijelu Europe – koji proizvodi igre, između ostalog, za Sony Play Station, Nintendo Switch i Microsoft Xbox; program spaja akademsku izvrsnost sa stvarnim iskustvom u industriji.

GOVORNICI

Upoznajte se s našim govornicima:

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

1

DIGITALNA FABRIKACIJA – 3D tehnologije

~

Tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje - novi su prag za industriju, a po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Poslušajte šta na tu temu kažu naši govornici.

2

Play the Game with BH Telecom

~

Ovogodišnji Sarajevo Unlimited predstavlja League of Legends Gaming Turnir u saradnji sa BH Telecomom i ACKE Studiom. Na vama je da odaberete hoćete li pokazati svoje vještine na Summoner's Riftu ili pružiti podršku timovima kao gledalac tokom LIVE streama.

3

Tech Talk: Talent Pulse

~

Virgin Pulse slavi talent

Kontakt

Javite nam se

Ukoliko imate pitanja vezana za ovogodišnju temu Adaptibilnost u Novom dobu ili prijedlog za saradnju pošaljite nam e-mail i rado ćemo vas kontaktirati.