i'm speaker on
SARAJEVO UNLIMITED

Peta White će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Peta White

Viši predavač na Univerzitetu Deakin

Russell Tytler će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "100 Poslova u Budućnosti"

Russell Tytler

Profesor i predsjedavajući naučnog obrazovanja na Univerzitetu Deakin

Ruth Bridgstock će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: “100 Jobs of the Future”

Ruth Bridgstock

Međunarodno priznati istraživač u oblasti zapošljavanja diplomiranih studenata

Jason Chung će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Esports"

Jason Chung

Professor of the Department of Esports, University of New Haven, Connecticut USA

Marc Huemmer će na Sarajevo Unlimitedu govoriti na temu: "Digital Innovation HUB by GIZ"

Marc Huemmer

Savjetnik za politiku u programu Make-IT in Africa u GIZ-u

SU / GOVORNIK

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

Dr.
Belma
Ramić-Brkić

Dekanesa na Fakultetu zračunarskih nauka i informacionih sistema, Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology

Dekanesa Fakulteta računarskih nauka i informacionih sistema (CS/IS) na univerzitetu University Sarajevo School of Science and Technology (www.ssst.edu.ba). Ima doktorat iz Međunarodne digitalne laboratorije, Warwick Manufacturing Group (WMG), Univerzitet Warwick, Ujedinjeno Kraljevstvo. Magistrirala(2009) i diplomirala (2006) sa pohvalama na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Bila je koordinator CS/IS odjela u periodu 2009-2011 i član Komisije za nastavni plan i program od 2007-2011. 2013. godine pokreće prvi Klub kompjuterske grafike u kojem radi na razvoju edukativnih kompjuterskih igrica sa studentima- članovima. U 2019. godini dr. Ramić-Brkić je učestvovala u objavljivanju nove dualne diplome (Bsc) iz dizajna i razvoja igara (https://ssst.edu.ba/page/661/gaming-program), gdje je Univerzitet SSST ponovo preuzeo vodstvo u tome da postane jedini univerzitet u regionu koji nudi trogodišnje dodiplomske studije iz igara. Više od toga, nudi jedinstven, globalno konkurentan program, koristeći multidisciplinarni pristup koji ispunjava i tehničke i umjetničke izazove njegove industrije koja se brzo razvija. Partnerstvo sa Primetime Production, jednim od najuspešnijih nezavisnih studija za produkciju igara i filmske animacije u ovom delu Evrope – produkcija igara za, između ostalog, Sony Play Station, Nintendo Switch i Microsoft Xbox; program spaja akademsku izvrsnost sa stvarnim iskustvom u industriji. Dr. Ramić-Brkić je objavljivala radove na međunarodnim konferencijama i časopisima i zanimaju je istraživačke teme kao što su ozbiljne igre, vizualizacija i vizuelna percepcija, multimodalna percepcija, kulturna digitalizacija, interakcija ljudi sa računarom, sistemi baza podataka, tehnike i aplikacije rudarenja podataka, i IKT u obrazovanju. Posebno je zainteresovana za dalje istraživanje u razvoju ozbiljnih igara sa primenama u ranom razvoju dece. Rad na dvije takve igre objavljuje se kao poglavlja knjige u Springer-ovom “Serijal Lecture Notes in Network and Systems”.

GOVORNICI

Upoznajte se s našim govornicima:

Pored sjajnih govornika na šestom Forumu inovacija, tehnologija i poduzetništva, Sarajevo Unlimited 2021, imat ćete priliku slušati panel diskusije koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti, o inovacijama u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu. Također, imati ćete priliku da se upoznate sa mladim inovatorima BiH, kao i da prisustvujete "Play the Game with BH Telecom" gejming takmičenju.

1

DIGITALNA FABRIKACIJA – 3D tehnologije

~

Tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje - novi su prag za industriju, a po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Poslušajte šta na tu temu kažu naši govornici.

2

Play the Game with BH Telecom

~

Ovogodišnji Sarajevo Unlimited predstavlja League of Legends Gaming Turnir u saradnji sa BH Telecomom i ACKE Studiom. Na vama je da odaberete hoćete li pokazati svoje vještine na Summoner's Riftu ili pružiti podršku timovima kao gledalac tokom LIVE streama.

3

Tech Talk: Talent Pulse

~

Virgin Pulse slavi talent

Kontakt

Javite nam se

Ukoliko imate pitanja vezana za ovogodišnju temu Adaptibilnost u Novom dobu ili prijedlog za saradnju pošaljite nam e-mail i rado ćemo vas kontaktirati.